Ασφάλειες Πυρός | Ασφαλιστικό Γραφείο Κωνσταντίνου Βεληβασάκη | Ασφάλειες στο Περιστέρι | <p>Στην ασφάλεια πυρός η ανάγκη της απόλυτης <strong>ασφάλειας του κτιρίου</strong> και του περιεχομένου της οικίας ή της <strong>επιχείρησής </strong>σας, από ένα πλήθος φυσικών και όχι μόνο κινδύνων, αποτελεί πλέον ένα από τα πρώτα μελήματα μας.<br />Τα προγράμματα <strong>ασφάλισης πυρός και λoiπών κινδύνων </strong> δίνουν τέλος στην ανασφάλειά σας.<br />Κι αυτό γιατί, είναι σχεδιασμένα για να σας παρέχουν...

Ασφάλεια Πυρός Κτιρίου

Ασφάλεια πυρός κτιρίου.

Ποια είναι τα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε μια ασφάλιση κατοικίας; Τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται να ασφαλίσετε στο σπίτι σας; Πόσα πράγματα θα πρέπει να μάθετε για το σπίτι σας που δεν τα γνωρίζετε σήμερα, ώστε να είστε σωστά προετοιμασμένοι πριν βάλετε την υπογραφή σας;

Η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι παιχνίδι. Θέλει μελέτη και προσοχή, γιατί πρόκειται για μια σημαντική επένδυση. Ένας σεισμός, μια φωτιά, μια διάρρηξη μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας από τη μία μέρα στην άλλη. Θα το ρισκάρετε;

Στην ερώτηση αν πρέπει να ασφαλίσετε μόνο το κτίριο ή και το περιεχόμενό του,  ότι η απάντηση δεν μπορεί να τους ικανοποιεί όλους. Γιατί, το περιεχόμενο σε κάθε σπίτι, αλλάζει με τον κάθε ιδιοκτήτη. Οπότε, υπολογίστε και κρίνετε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες σας επιτρέπουν να φέρετε την ασφάλιση στα μέτρα σας. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε κάλυψη για σεισμό, για το κτίριο, αλλά όχι για το περιεχόμενό του.

Όσον αφορά την ασφάλιση σεισμού η κάλυψη του προσφέρεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες μόνο σε κτίρια που είναι κατασκευασμένα από το 1960 και μετά γιατί από τότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο αντισεισμικός κανονισμός κατασκευής κτηρίων. Η κάλυψη σεισμού είναι υποχρεωτική από τις τράπεζες μόνο στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την κατοικία.

Για να αποφύγετε φαινόμενα υπασφάλισης (δηλαδή να ασφαλίσετε ένα κτίριο σε αξία μικρότερη από αυτήν της ανακατασκευής του), η κατοικία σας πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην αξία ανακατασκευής του. Η αξία ανακατασκευής ποικίλει ανάλογα με το έτος κατασκευής του κτιρίου. Πολλές όμως ασφαλιστικές εταιρίες αποζημιώνουν σε αξία καινούριου. Σήμερα, δηλαδή, περίπου 1.000 € ανά τετραγωνικό μέτρο, για τα μεικτά του τετραγωνικά. Μεικτά τετραγωνικά μέτρα είναι το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων μιας κατοικίας, συμπεριλαμβανομένων των μπαλκονιών και των ημιυπαίθριων χώρων.

Για τα περιεχόμενα της κατοικίας θα πρέπει να υπολογίζετε ένα μέσο όρο ασφαλιζόμενης αξίας που ορίζεται στα 400 € ανά τετραγωνικό μέτρο. Αν όμως θεωρείτε ότι το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί στην αξία των περιεχομένων της κατοικίας σας, μπορείτε να το διαπραγματευθείτε.

Όσον αφορά στην κατασκευή του κτηρίου, διαφορετικά ασφαλίζεται μια κατοικία κατασκευασμένη από ξύλο παρά μια κατοικία κατασκευασμένη από μπετόν αρμέ, όπως είναι και λογικό. Μερικές εταιρείες τιμολογούν διαφορετικά τις μονοκατοικίες από τα διαμερίσματα, ενώ για κάποιες άλλες παίζει ρόλο ο όροφος που βρίσκεται το σπίτι και αν πρόκειται για κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία. Συνεπώς ψάξτε σε πολλές ασφαλιστικές, για να βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει.

Αν η κατοικία που θέλετε να ασφαλίσετε είναι εξοχική, πρέπει πάντα να το δηλώνετε στην ασφαλιστική εταιρεία, ειδικά όταν ζητάτε κάλυψη κλοπής. Πολλές εταιρείες δεν δέχονται να ασφαλίσουν εξοχικά εφόσον δεν ασφαλισθεί και η μόνιμη κατοικία ή το κάνουν μόνο με πρόσθετα ασφάλιστρα.

Όσον αφορά τώρα στο πώς καλύπτονται τα περιεχόμενα του σπιτιού σας, καλό είναι να γνωρίζετε τα εξής: Χρήματα και κοσμήματα, ρολόγια, χρυσά αντικείμενα, πολύτιμοι λίθοι, επιταγές, αξιόγραφα, χαρτόσημα, σπάνια βιβλία, συλλογές κάθε είδους, χειρόγραφα και αυτόγραφα δεν ασφαλίζονται εκτός αν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά με ρητό όρο στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Πίνακες ζωγραφικής, όπλα, αντίκες, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες, αθλητικός εξοπλισμός, χαλιά, μουσικά όργανα, οπτικοακουστικός εξοπλισμός και ηλεκτρονικοί υπολογιστές πρέπει να περιγράφονται επακριβώς (είδος, μάρκα, μοντέλο, κ.λ.π.) στην αίτηση ασφάλισης για να συμπεριληφθούν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αν δεν περιγράφονται, συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρίες τα καλύπτουν, αλλά μέχρι κάποιο ορισμένο ποσό.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα ασφάλισης για την επιχείρηση σας , συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Οι χρήστες που βρήκαν το άρθρο, έψαχναν για:

Ασφαλειες Κατοικιας,ασφάλεια σπιτιού,φτηνες ασφαλειες σπιτιού,ενυπόθηκο δάνειο,ασφάλιση πυρός ενυπόθηκου δανείου,ασφαλεια πυρός σε τράπεζα,φθηνη ασφάλεια σπιτιού.

 

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Ασφάλεια Πυρός Κτιρίου

Ξεκινήστε τώρα >>

Προσφορές