Ασφάλειες Σκαφών | Ασφαλιστικό Γραφείο Κωνσταντίνου Βεληβασάκη | Ασφάλειες στο Περιστέρι | <p>Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση των σκαφών αναψυχής  και οι κάτοχοί τους προκειμένου να τα κυκλοφορούν πρέπει σύμφωνα με το νόμο να τα έχουν ασφαλισμένα, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμο.</p><p> Αναλυτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 14 του Ν. 4256/2014 και του αρ. 55 του Ν. 4276/2014, επιτρέπεται η κυκλοφορία των παρακάτω κατηγοριών σκαφών, μόνο αν αυτά είναι ασφαλισμένα για αστική ευθύνη για σωματικές...

Ασφάλειες Σκαφών

Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση των σκαφών αναψυχής  και οι κάτοχοί τους προκειμένου να τα κυκλοφορούν πρέπει σύμφωνα με το νόμο να τα έχουν ασφαλισμένα, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμο.

 Αναλυτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 14 του Ν. 4256/2014 και του αρ. 55 του Ν. 4276/2014, επιτρέπεται η κυκλοφορία των παρακάτω κατηγοριών σκαφών, μόνο αν αυτά είναι ασφαλισμένα για αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες, θάνατο, υλικές ζημίες και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης:

Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες σκαφών.

Τα σκάφη ολικού μήκους άνω των επτά μέτρων, ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων, τα οποία ονομάζονται πλέον πλοία αναψυχής,
Όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια που εκτελούν ημερήσια θαλάσσια ταξίδια και όλα τα μικρά σκάφη ολικού μήκους έως και επτά μέτρων και των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τα οποία σύμφωνα με την άδεια εκτέλεσης πλόων τους θεωρούνται ταχύπλοα.
Ταχύπλοα σκάφη κυρίως θεωρούνται όσα ανεξάρτητα από το υλικό τους φέρουν εξωλέμβια μηχανή ιπποδύναμης πάνω από τριάντα (30) ΗP,τα φουσκωτά που φέρουν εξωλέμβια μηχανή ιπποδύναμης πάνω από δεκαπέντε (15) HP και όσα έχουν σύστημα πρόωσης με υδραυλική αντίδραση (water jet) και φέρουν μηχανή πάνω από δεκαπέντε (15) HP.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου εφόσον τα σκάφη αυτά είναι ανασφάλιστα επιβάλλεται από τις Λιμενικές Αρχές πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ.

 

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Ασφάλειες Σκαφών

Ξεκινήστε τώρα >>

Ασφάλειες Σκαφών Αρχεία Για λήψη

Τίτλος Αρχεία
Ιντερσαλόνικα PDF icon Οροι σκαφών