Κακοκαιρία και Βροχές: Τι ζημιές καλύπτουν τα συμβόλαια αυτοκινήτων σήμερα;

Η παροχή «Καταιγίδα-Πλημμύρα» δίδεται μέσα από την γενικότερη παροχή Φυσικά Φαινόμενα από όλα τα συμβόλαια αυτοκινήτων όλων των εταιρειών. Αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα δημιουργηθούν σε ασφαλισμένα οχήματα από έντονα καιρικά φαινόμενα και έως του ανώτατου κεφαλαίου ασφάλισης. Η παροχή δίδεται είτε εντός του προαιρετικού πακέτου ασφάλισης αυτοκινήτου φωτιά-κλοπή είτε μεμονωμένα ανάλογα την εταιρεία. Αντίστοιχα το κόστος είτε συμπεριλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος του πακέτου ασφάλισης φωτιά - κλοπή είτε κοστολογείται μεμονωμένα με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 4, 5, 6, 7 ευρώ κ.α. το εξάμηνο και ανάλογα τα χαρακτηριστικά του οχήματος και την εταιρεία. 

Σε ορισμένα συμβόλαια οχήματος η παροχή «Καταιγίδα-Πλημμύρα» παρέχεται χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου ή και με μια ελάχιστη συμμετοχή πχ 60, 100, 150, 200, 300 ευρώ κ.α. στο σύνολο της ζημιάς ή ακόμα και με μείωση ή εξάλειψη της συμμετοχής του ασφαλισμένου σε περίπτωση επισκευής του οχήματος σε συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική εταιρεία συνεργείο.

Σημειώνεται πως ο ασφαλισμένος ωφελείται από την γενικότερη παροχή Φυσικά Φαινόμενα καθώς επιπλέον της Καταιγίδας-Πλημμύρας συμπεριλαμβάνονται και τα άλλα καιρικά φαινόμενα όπως Θύελλα, Χιόνι, Χαλάζι, Τυφώνας, Λαίλαπα, Ανεμοθύελλα, Έκρηξη Ηφαιστείου και Σεισμός.

Βασική προϋπόθεση καταβολής αποζημίωσης για όλες τις εταιρείες είναι η προσκόμιση βεβαίωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ή άλλης αρμόδιας αρχής για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στην περιοχή που βρισκόταν το αυτοκίνητο κατά την ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης των έντονων μετεωρολογικών φαινομένων.

https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/104778/kakokairia-kai-vrohes-ti-zimies-kalyptoyn-ta-symvolaia-aytokinitonπηγη

Tags: 

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Κακοκαιρία και Βροχές: Τι ζημιές καλύπτουν τα συμβόλαια αυτοκινήτων σήμερα;

Ξεκινήστε τώρα >>