Καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας έξοδα νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι;

Ορισμένες περιπτώσεις ασθενών, κατόχων ασφαλιστηρίων υγείας, κατόπιν μιας νοσηλείας από ασθένεια ή ατύχημα και της εξόδου τους από το νοσοκομείο, χρήζουν νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι. 

Τέτοιες περιπτώσεις δύναται να προκύψουν για περιστατικά ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για σοβαρές περιπτώσεις κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για βλάβες νωτιαίου μυελού και σπονδυλικής στήλης, για εγκαύματα 3ου βαθμού και για άλλα σοβαρά περιστατικά, τα οποία είτε ορίζονται ρητά στο ασφαλιστήριο είτε χαρακτηρίζονται από το θεράποντα ιατρό.

Ενδεικτικά νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι, μπορεί να είναι τα ενέσιμα φάρμακα, η αλλαγή και περιποίηση τραύματος ή κατάκλισης, η παρεντερική σίτιση, η παρακολούθηση ασθενή, η καταγραφή ζωτικών οργάνων, ο υποκλυσμός, ο καθετηριασμός και οι πλύσεις ουροδόχου κύστεως, η τοποθέτηση ή η αφαίρεση ρινογαστρικού σωλήνα, η τοποθέτηση υποστηρικτικών μηχανημάτων και άλλες ανάλογα το περιστατικό.

Ορισμένα προγράμματα υγείας καλύπτουν τα «έξοδα νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι» με συγκεκριμένους όρους ύψους αποζημίωσης, χρονικού διαστήματος και άλλες προϋποθέσεις, που ορίζονται ρητά όπως και η κάλυψη μέσα στο ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Πέραν της παραπάνω κάλυψης, όλα τα ασφαλιστήρια νοσοκομειακής περίθαλψης, είτε εντός του βασικού πακέτου είτε ως προαιρετική επιλογή, παρέχουν μια ευρύτερη γκάμα παροχών, που συμπληρώνουν ευρύτερα τη βασική κάλυψη και ενισχύουν οικονομικά τον ασφαλισμένο. Τέτοιες παροχές είναι ενδεικτικά οι «έξοδα μετά τη νοσηλεία», «αποκλειστική νοσοκόμα κατ’οίκον», «απώλεια εισοδήματος από ατύχημα ή ασθένεια» και άλλες χρήσιμες παροχές.  

Αρκετές φορές οι ενδιαφερόμενοι ή και οι ήδη ασφαλισμένοι, εστιάζουν περισσότερο στη νοσοκομειακή περίθαλψη και συχνά λησμονούν τα έξοδα που προκύπτουν, αφού εξέλθουν του νοσοκομείου.

πηγη

Tags: 

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας έξοδα νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι;

Ξεκινήστε τώρα >>