Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα Νοσοκομειακά Προγράμματα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η υποβάθμιση των παροχών και των καλύψεων Υγείας από τα Δημόσια ταμεία και δυστυχώς τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Alco για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, 1 στους 2 Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για την υγεία του! Επιπλέον:

 • Το 60% των γιατρών θεωρούν ότι ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το ΕΣΥ εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς 
 • Το 50% εκτιμά ότι για να καλύψει τις ανάγκες με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα πρέπει να πληρώσει (συμμετοχές, εξετάσεις κ.τ.λ.)
 • Μόλις το 16% των πολιτών έχει πρόθεση να εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό
 • Το 70% των γιατρών αρνούνται να συνεργαστούν με το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Παρ΄ όλα αυτά, αρκετός κόσμος συνεχίζει να βασίζεται στην δημόσια ασφάλιση επειδή θεωρεί ότι το κόστος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι υψηλό. 

Όμως, η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι πια ένα είδος πολυτελείας! Μπορούμε πλέον όλοι να βρούμε προγράμματα σχεδιασμένα για τις ανάγκες μας και το πορτοφόλι μας!

Φυσικά, όσο πιο υγιής και όσο νωρίτερα συνάψεις την ασφάλειά σου τόσο καλύτερο ασφάλιστρο θα έχεις.

Τι σου καλύπτει ένα Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Μέσω ενός Νοσοκομειακού, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα περίθαλψής σου σε περίπτωση νοσηλείας σε ένα νοσοκομείο όπως αμοιβές ιατρών, φάρμακα, εξετάσεις, υλικά, διαμονή κ.α. 

Κύριος στόχος ενός νοσοκομειακού προγράμματος είναι να σου καλύψει σοβαρές και πολυδάπανες περιπτώσεις ατυχημάτων και ασθενειών που δεν θα μπορούσες να καλύψεις με άλλο τρόπο και να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της υγείας σου με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου & με τους γιατρούς που θα επιλέξεις.

Το ασφάλιστρα εξαρτώνται από:

 • την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό του ασφαλισμένου
 • το ύψος συμμετοχής του ασφαλισμένου στα νοσήλεια – όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή (ή απαλλαγή) τόσο χαμηλότερα τα ασφάλιστρα
 • το τι προσφέρει κάθε πρόγραμμα 

Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν και οικογενειακά πακέτα δίνοντας έκπτωση στον /στην σύζυγο και στα παιδιά του κυρίως ασφαλισμένου.

Όσον αφορά το ποσό συμμετοχής που μπορεί να σε ανησυχεί, υπάρχουν και τα λεγόμενα “ομαδικά προγράμματα” τα οποία συνήθως είναι πολύ οικονομικά, καλύπτουν καλύτερα από τον ΕΟΠΥΥ και έρχονται να συμπληρώσουν το ποσό της συμμετοχής σου έως 100%.

Αυτά τα προγράμματα δεν παρέχονται ανεξάρτητα αλλά δημιουργούνται για ομαδικές ασφαλίζεις εργαζομένων – οπότε εάν έχεις μέσω του εργοδότη σου κάποιο ομαδικό συμβόλαιο μπορείς να το συνδυάσεις με ένα νοσοκομειακό το οποίο να έχει μεγαλύτερη απαλλαγή και να είναι πολύ πιο οικονομικό!

Τι σημαίνουν οι “αναμονές” 

«Αναμονή» σε ένα συμβόλαιο υγείας σημαίνει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν καλύπτεσαι για μία συγκεκριμένη ασθένεια ή συμβάν.

Η συνήθης αναμονή ασθένειας είναι μεταξύ 1-3 μηνών από την έναρξη της ασφαλιστικής σου κάλυψης στην πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αντιθέτως, τα έξοδα από ατύχημα και την ενδεχόμενη νοσηλεία καλύπτονται από την πρώτη ημέρα κάλυψης.

Όμως προσοχή! Υπάρχει και η κατηγορία των ειδικών αναμονών όπως η κάλυψη εξόδων τοκετού, το laser ματιών, ο διαβήτης κ.α. στα οποία οι αναμονές μπορούν να είναι αρκετά χρόνια. 

Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως:

 • Να είσαι ειλικρινής! Αν βρουν ότι δεν είσαι ειλικρινής σχετικά με την κατάσταση της υγείας σου και το ιστορικό παθήσεων που έχεις δηλώσει, δεν θα καλυφθείς και θα γίνει καταγγελία της σύμβασης
 • Να ζητήσεις άρση αναμονής αν θέλεις να αλλάξεις ασφαλιστική εταιρεία ώστε το χρονικό διάστημα που μέτρησε σαν αναμονή στο αρχικό συμβόλαιό σου να υπολογιστεί και στο νέο και να μην χρειαστεί να ξαναπεριμένεις χρόνια για την ίδια κάλυψη.
 • Να επιλέξεις έναν σοβαρό, ενημερωμένο και έντιμο ασφαλιστικό σύμβουλο υγείας ώστε να σε βοηθήσει να διαλέξεις το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και να σου εξηγήσει αναλυτικά τις όποιες αναμονές και εξαιρέσεις του συμβολαίου σου.

Πώς σε αποζημιώνει η ασφαλιστική εταιρία

Υπάρχουν δύο τρόποι αποζημίωσης:

 • Απευθείας στο Νοσοκομείο.

Αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προβλέπει κάποια συμβεβλημένα και συνεργαζόμενα Νοσοκομεία (δηλ. το νοσοκομείο έχει απευθείας συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία) ο διακανονισμός γίνεται απευθείας μεταξύ Νοσοκομείου και Ασφαλιστικής και ο ασφαλισμένος έχει την υποχρέωση να πληρώσει στο Νοσοκομείο μόνο την όποια τυχόν συμμετοχή, εάν υπάρχει και προβλέπεται από το Ασφαλιστήριο και την οποία δεν θα καλύψει ο ΕΟΠΥΥ ή κάποιο ομαδικό συμβόλαιο.

 • Στην Ασφαλιστική

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα πρέπει να προσκομίσεις τα πρωτότυπα τιμολόγια στην Ασφαλιστική του και η εταιρεία θα σου καταβάλει τα έξοδα απολογιστικά βάσει τον όρων του ασφαλιστηρίου.

 

Η ασφάλεια Υγείας είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου. Επίλεξε σοφά βάσει των αναγκών σου και μην παραλείπεις να ρωτάς από τον ασφαλιστικό σου σύβουλο να σου εξηγεί τα ψιλά γράμματα και τις όποιες εξαιρέσεις.

 

Συμπλήρωσε την  φόρμα  και ένας συνεργάτης μας θα συγκρίνει την αγορά για να βρει το καλύτερο για εσένα πρόγραμμα υγεία.

πηγη

Tags: 

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα Νοσοκομειακά Προγράμματα.

Ξεκινήστε τώρα >>