Βάζω αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες;

Όλοι οι οδηγοί πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν στο πορτ μπαγκάζ τους αλυσίδες ή κουβέρτες χιονιού αλλά και να ξέρουν πως να το χρησιμοποιήσουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Που διαφέρουν και ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο πιο δημοφιλών συστημάτων.

Υποχρεωτικά στο πορτ-μπαγκάζ με τη νέα νομοθεσία

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ισχυροί χιονιάδες και κακοκαιρίες πλήττουν τη χώρα, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία (όλοι θυμούνται το περιστατικό της Αττικής Οδού και τον εγκλωβισμό 100άδων οδηγών στους δρόμους της). Όλα αυτά, οδήγησαν το Υπουργείο Μεταφορών να θεσπίσει υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, ή εναλλακτικά να «φορούν» χιονολάστιχα.

Όπως γνωρίζουμε, ακόμη και τα καλύτερα ελαστικά γίνονται άχρηστα όταν το αυτοκίνητο κληθεί να κινηθεί πάνω σε χιονισμένο-παγωμένο οδικό δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο αντιολισθητικό σύστημα, ώστε να μπορέσει το αυτοκίνητο να έχει καλύτερη πρόσφυση στο χιονισμένο οδόστρωμα αλλά και να μπορεί φυσικά να φρενάρει, αν χρειαστεί, πιο αποτελεσματικά. Τα δύο πιο γνωστά αντιολισθητικά συστήματα είναι οι αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες, με το καθένα να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. 

πηγή

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Βάζω αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες;

Ξεκινήστε τώρα >>