Ειδικά Προγράμματα Υπαλλήλων | Ασφαλιστικό Γραφείο Κωνσταντίνου Βεληβασάκη | Ασφάλειες στο Περιστέρι |

Οδηγών Δημ. Μέσων Μεταφοράς

Ένα ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένο πρόγραμμα νομικής προστασίας είναι αυτό τον υπαλλήλων των ΔΜΜ. Σχεδιασμένο προσεκτικά από την ARAG για να προσφέρει την εξασφάλιση στους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς από μια ευρεία γκάμα συχνών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ασφαλιστικής Προστασίας απολαμβάνει ο/η ασφαλισμένος/η για την επαγγελματική του δραστηριότητα, μόνο με την ιδιότητα του οδηγού δημοσίων μέσων μεταφοράς. Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει για τις εξής περιπτώσεις:
1. ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
όπως για παράδειγμα: απολογία στις περιπτώσεις καταγγελίας επιβατών δικαιώματα αδείας, ημερησίων αναπαύσεων λανθασμένος υπολογισμός υπερωριών παρακράτηση μισθού δυσμενής μετάθεση, παραβίαση της νομοθεσίας περί μεταθέσεων αποζημίωση από εργατικό ατύχημα απόλυση χωρίς αιτία απόλυση χωρίς αποζημίωση
Στις ανωτέρω περιπτώσεις αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, που παραβλάπτονται τα νόμιμα δικαιώματα των ασφαλισμένων ως υπαλλήλων από παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του εργοδότη τους, η ARAG είναι στο πλευρό τους αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την εξώδικη ή δικαστική ικανοποίηση των αξιώσεων τους στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.
2. ΠΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Η ασφαλιστική αυτή κάλυψη, αναφέρεται στην υπεράσπιση των ασφαλισμένων ενώπιον ποινικών δικαστηρίων και πειθαρχικών συμβουλίων όταν κατηγορούνται για εξ' αμελείας ή από ενδεχόμενο δόλο ποινικά αδικήματα, εφόσον έχουν σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η κάλυψη ισχύει και για ποινικά αδικήματα της τροχαίας κυκλοφορίας καθώς και για την διεκδίκηση σωματικής βλάβης από τον υπαίτιο τρίτο, εάν τραυματιστούν ως οδηγοί υπηρεσιακού οχήματος.
3. ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ
Η ασφαλιστική αυτή κάλυψη δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο μας για υποβολή μήνυσης στις περιπτώσεις χειροδικίας, εξύβρισης, δυσφήμισης, ψευδούς καταμήνυσης, που έχουν σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Επί πλέον καλύπτεται η παράσταση πολιτικής αγωγής.
Η ασφαλιστική προστασία αποκλείεται: Σε περίπτωση οδήγησης οχήματος από πρόσωπο που δεν έχει άδεια ικανότητας οδηγού που προβλέπεται απ' τον Νόμο, καθώς & σε περίπτωση οδήγησης χωρίς την άδεια του κύριου ή του νόμιμου κάτοχου του οχήματος ή σε περίπτωση οδήγησης οχήματος που δεν έχει άδεια κυκλοφορίας. Για την παραφύλαξη έννομων συμφερόντων,

 •  που έχουν σχέση με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, κυρίου, κατόχου οχημάτων που κινούνται αυτοδύναμα καθώς και των ρυμουλκούμενων, αναφορικά με την διεκδίκηση υλικών ζημιών και συναφών απαιτήσεων
 • που απορρέουν από αξιώσεις αποζημίωσης για υλικές ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία, περιλαμβανομένης και της κατοικίας του ασφαλισμένου,
 •  που βρίσκονται σε άμεση σχέση με την απόκτηση ή την εκποίηση ακινήτων,
 • που έχουν σχέση με τον ασφαλισμένο σαν επιτηδευματία ή ελεύθερο επαγγελματία,
 •  που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με πολέμους, εχθροπραξίες, εξεγέρσεις, σεισμούς, ζημιές από γενετικές ανωμαλίες από ακτινοβόλο ραδιενέργεια, Σε περιπτώσεις διαφορών
 •  από ενοχικές συμβάσεις που συνάπτει ο ασφαλισμένος,
 •  από συμβάσεις εγγυήσεως, εγγυοδοσίας, αναδοχής χρέους και ασφαλιστηρίων κάθε είδους,
 •  από σχέσεις μισθώσεως ή δουλείας επί ακινήτων,
 •  από τυχερά παιχνίδια ή στοιχήματα,
 •  από το οικογενειακό και το κληρονομικό δίκαιο,
 •  φορολογικής ή δασμολογικής φύσεως, Για ασφαλιστικές περιπτώσεις που αναγγέλλονται στον ασφαλιστή, ύστερα από έξι μήνες μετά την λήξη του ασφαλιστηρίου που καλύπτει τον κίνδυνο. Για την διαδικασία κήρυξης του νόμου κλπ ως αντισυνταγματικού Αν βεβαιωθεί τελεσίδικα, ότι ο ασφαλισμένος διέπραξε εκ δόλου αξιόποινη πράξη ή παραπέμπεται για πράξεις κατά του πολιτεύματος, των πολιτικών δικαιωμάτων, της πολιτειακής εξουσίας, της δημόσιας τάξης και για τα εκ προθέσεως αδικήματα περί την υπηρεσία, κατά της ζωής, της προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας, κατά της τιμής, της ιδιοκτησίας, των περιουσιακών δικαιωμάτων και περί ναρκωτικών.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:
Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει στην Ελλάδα και εφόσον συντρέχει αρμοδιότητα Ελληνικών δικαστηρίων και παρέχεται για ασφαλιστικές περιπτώσεις που γεννήθηκαν μετά την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ασφάλισης.

Καλέστε μας στο 2105740090 ή στειλτε μας email στο info@asfalistiko-grafeio.gr και ενας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Μήπως Πληρώνετε Υψηλά ασφάλιστρα:

Δηλώστε τώρα έρευνα αγοράς για να σας βρούμε τα καλύτερα πακέτα της αγοράς που αφορούν Οδηγών Δημ. Μέσων Μεταφοράς

Ξεκινήστε τώρα >>

Οδηγών Δημ. Μέσων Μεταφοράς Αρχεία Για λήψη